Een gezonde mond met oil pulling :)

Behalve elke dag je tanden poetsen, een periodieke date met de mondhygiënist en/of een dosis genetische mazzel, is er ook een bepaalde techniek uit de Ayurveda die je kunt toepassen om een gezonder gebit te krijgen.

De ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Hierbij staat het voorkomen (i.e., preventie) in plaats van het achteraf genezen van aandoeningen centraal.

Een van de technieken uit de Ayurveda om de gezondheid te bevorderen is oil pulling. Oil pulling draagt bij aan goede mondhygiëne door het onttrekken van afvalstoffen uit de mond.

Veel problemen in het gebit ontstaan doordat afvalstoffen achterblijven in de mond en zo op de lange termijn de tanden beschadigen.

Bij oil pulling neem je een eetlepel olie in je mond en laat je dat de hele tijd door je mond heen gaan.

Als je het een tijdje in je mond houd (15 tot 20 minuten) neemt de olie de afvalstoffen op uit je mond (wat tussen je tanden en tandvlees zit).

Pas dus op dat je de olie niet doorslikt want dan krijg je de afvalstoffen die de olie opneemt binnen.

Als je kokosolie gebruikt, spuug het dan uit in de prullenbak in plaats van de wasbak, omdat het weer hard wordt als het afkoelt en dan verstopping kan veroorzaken.

Na afloop kun je ook nog even je tongschrapen en je mond met water spoelen om de laatste restjes uit je mond te halen.

Er wordt aangeraden om dit consistent dagelijks te doen. ‘S nachts verzamelen zich namelijk afvalstoffen in je mond (die soms ook een ochtendadem kunnen veroorzaken) vandaar dat wordt aangeraden om het ’s ochtends te doen.

Deze reinigingstechniek heeft verscheidene positieve effecten, zoals wittere tanden, vermindering van tandplak en je hebt niet langer last van ochtendadem! ;P

Een tijdje geleden ben ik begonnen met oil pulling en al gauw begon ik de positieve werking te ervaren. Hiervoor gebruik ik meestal kokosolie, maar je kunt ook andere soorten olie gebruiken, zoals olijfolie:)

Veel succes en voel je vrij om je ervaringen te delen in de comments! 🙂

Om Shanti, Shanti, Shanti ♡

Bronnen

Kerala Ayurveda Kliniek

Op de hoogte blijven?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: