Wat je nog niet wist over kaneel

Kaneel is een specerij die we vrijwel allemaal in huis hebben. Ik heb gebruik het zelf ook dagelijks, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt door de pap of bij het avondeten als ik pompoensoep maak.

Kaneel behoort tot een boomsoort die op verschillende plekken op aarde groeit, waaronder in India, Brazilië, op Sri Lanka en in Indonesië. De binnenste schors wordt gebruikt als specerij. Kaneel is dus eigenlijk de schors van een boom. Bizar he!

Wat weinig mensen weten, is dat kaneel een superfood is. Het is een bron van antioxidanten, vezels en calcium.

Zowel binnen de Ayurveda als binnen de Chinese Medicine wordt kaneel al duizenden jaren beschouwd als een krachtig geneesmiddel met een helende werking op zowel de fysieke als de mentale gesteldheid.

Volgens de Ayurveda reguleert het de kapha en vata sappen van het lichaam.

Kaneel drinken (i.e. thee) heeft een kalmerende werking op je zenuwstelsel en kan een verlichtende werking hebben bij depressie en anxiety. Het heeft een zuiverende werking op het bloed en is het goed bij diabetes.

Het verhoogt de hitte in het lichaam waardoor het symptomen van verkoudheid en astma kan verminderen. Ook zorgt warm water met kaneel (aka kaneel thee haha) ervoor dat je minder trek hebt.

Thee met honing en kaneel wordt aangeraden om regelmatig te nemen omdat dit de algehele gezondheid bevordert, beschermt tegen hartziektes, suiker levels in het bloed reguleert en menstruatiepijnen kan verlichten.

Oja nog een laatste tip, een lekker gezonde snack/ontbijt idee is dit heerlijke appel-kaneel recept ! 🙂

Om Shanti, Shanti, Shanti ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: